Cosmelan

de meest effectieve behandeling voor pigmentvlekken Enkel bij Ek beauty te verkrijgen!

€799,00,-

Duur : 30 minuten + advies plan

De Cosmelan behandeling kan 1x per 6 maanden, dus 2x per jaar toegepast worden.

Het is de meest effectieve en veilige behandeling dat speciaal ontwikkeld is tegen hyperpigmentatie. De Cosmelan behandeling wordt uitsluitend gegeven door Ek Beauty, huidartsen, therapeuten en huidspecialisten die ICE opgeleid zijn.

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en heeft verschillende oorzaken. Een greep uit deze oorzaken zijn: verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en zonnebaden zonder zon bescherming (SPF) te gebruiken.

 

 

Ik leg je graag uit hoe het werkt.

Pigment in de huid

Een melanocyt is een bepaald type huidcel (pigmentcel) dat melanosomen produceert en afgeeft aan de keratinocyten. In de basaalcellen laag is er ongeveer 1 melanocyt per 10 keratinocyten. Onze huidskleur wordt voornamelijk bepaald door de grootte en het aantal pigmentkorrels die zich in de basaalcellenlaag van de opperhuid bevinden. Ook het type pigment eumelanine (zwart of bruin pigment) of feomelanine (rood of geel pigment) is van invloed. Mensen met een donkere huid hebben niet zozeer meer melanocyten dan mensen met een lichte huid, maar de pigmentkorrels zijn groter en er worden meer pigmentkorrels afgegeven. De productie van pigment neemt toe na bestraling met ultra violet licht.

cosmelan

Cosmelan hoe werkt het?

Cosmelan 1 (het masker) en Cosmelan 2 (de crème) ingrediënten werken op de verschillende stadiums van pigment en werken in synergie. De ingrediënten zijn van plantaardige en chemische oorsprong. Amalan vormt de basis van het Cosmelan-masker en heeft direct effect op het onderhuidse proces dat pigment (melanine) vormt. Het remt de tyrosinase (een basis enzym in het melaninevormingsproces). Daarnaast bevat het Cosmelan-masker de volgende ingrediënten: kojiczuur, fytinezuur, ascorbinezuur, arbutine, titaniumdioxine en retinylpalmitaat (vitamine A soort), die allen het enzym tyrosinase blokkeren. De producten zijn parfumvrij.

Cosmelan behandeling 
Je krijgt advies over hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat je kan verwachten en hoe je de producten thuis moet gebruiken.

Voorbereiding op de Cosmelan behandeling
10 dagen voor de behandeling bereid ik je huid voor op de behandeling met een peeling. Of als je al eerder peelings hebt gehad hoeft het niet.

Het Cosmelan masker moet 8 tot 12 uur blijven zitten

 • dus met dit masker op ga je naar huis!
 • Het masker heeft een mosterd kleur, kom dus met eigen vervoer en niet met openbaar vervoer.
 1. Na 8 tot 12 uur (afhankelijk van de huidskleur) verwijder je thuis zelf het masker met een nat koud washandje met voorzichtige, ronddraaiende bewegingen, daarna dep je je gezicht droog. Nadat het masker is verwijderd, is je gezicht meestal rood en kan het jeukerig aanvoelen.
 2. Reinig je huid nu even na met Milk & Tonic en daarna breng je direct
 3. Dan breng je de Hydra-vital factor K crème of een hydraterene creme die wij gaan aanraden.
 4. Overdag breng je over deze crème nog de Moisturising Sun Protection SPF 50 maar liefs 130sps of 100spf  aan. Voor de nacht alleen de Hydra-Vital Factor K.

Jouw huid de dagen na de Cosmelan behandeling:

  • de eerste 4 dagen na de behandeling kan je  huid erg rood worden
  • er kan zwelling ontstaan
  • gevoelig
  • jeuken, kriebelen
  • erg droog en trekkerig huid gevoel
  • branderig aanvoelen
  • vervellen, schilferen

  Bovenstaande irritaties en effecten zijn normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na de behandeling. Deze huidreacties kunnen, afhankelijk van de huidskleur en huidtypen, 7 tot 10 dagen aan houden.

  Zichtbaar resultaat is afhankelijk van het soort pigment en hoe lang dit in de huid al aanwezig is.

Om je huid zo goed mogelijk te verzorgen na de behandeling mag je alleen de geadviseerde producten gebruiken, naast de Cosmelan 2 crème:

  • Milk,
  • Tonic,
  • Hydra-vital factor K,
  • Moisturising Sun Protection SPF130 of 100,
  • Masker.

 • Nabehandeling & controle 2 dagen na Cosmelan behandeling

  Na 1 week kom je voor controle terug zodat wij kunnen zien hoe het eruit ziet en kunnen wij eventueel op de vlekken die er nog zijn de creme aanbrengen.

Verzorging ochtend en avond ziet er dan als volgt uit:

  1. Reiniging met Milk + Tonic
  2. COSMELAN 2 creme, dit breng je in dunne laag op je gezicht aan.
  3. Hydra-Vital factor K + Fast Skin Repair
  4. Moisturising Sun Protection SPF 130

   – Avond: Stap 1 t/m 3 van de ochtend.

  Naar behoefte kun je het Anti-Stress masker gebruiken.

Verzorging ochtend en avond ziet er dan als volgt uit:

 • Ochtend:

  1. Reiniging met Milk + Tonic
  2. COSMELAN 2 creme, dit breng je in dunne laag op je gezicht aan.
  3. Hydra-Vital factor K + Fast Skin Repair
  4. Moisturising Sun Protection SPF 130

   – Avond: Stap 1 t/m 3 van de ochtend.

  Naar behoefte kun je het Anti-Stress masker gebruiken.

Als de pigmentvlekken weg zijn, wat dan?

 • Om te voorkomen dat de pigmentvlekken terugkomen, is het belangrijk de behandeling thuis voort te zetten, blijf de Cosmelan 2 crème paar keer per week gebruiken, vooral na het zonnebaden. Daarnaast adviseer ik je producten die ervoor zorgen dat je het pigment onder controle kunt houden. Pigmentvlekken is net als acne, ik kan je er niet van genezen. Ik kan er met jouw samenwerking wel voor zorgen dat je het onder controle kunt houden.
  Volg je mijn advies niet op, dan kun je de pigmentvlekken weer terug krijgen en dat zou toch zonde zijn!

ekbeauty

"be good to you skin..

you’ll wear it everyday for the rest of your life”

Sluit Menu
×
×

Winkelmand